Polisen och kärleken

I Polisen och kärleken får vi lära känna Målas polis, Margareta Gran. Maggan, som hon kallas, är butter och otrevlig mot alla. Men bakom den hårda fasaden döljer sig en ensam person som har svårt att tycka om sig själv. En dag kör en stilig man på cykel in i Maggans bil, och hon skäller naturligtvis ut honom. Men sedan kan hon inte sluta tänka på honom, och så börjar han dyka upp lite överallt – både i Maggans drömmar och runt om i Måla. Och när de båda hamnar bredvid varandra på en fest förändras allt.

 

Köp: https://www.nyponforlag.se/produkt/lattlast-pa-svenska/polisen-och-karleken/

 

En doft av Babylon

I En doft av Babylon möter vi den lite vresige herr Salt som har en te- och kryddbutik i småstaden Måla. Hans fru har lämnat honom och dottern bor långt bort. Han lever för sin butik och är mycket ensam: hans enda nöje är att spionera på folk som rör sig utanför affären.

 

Köp: https://www.nyponforlag.se/produkt/lattlast-pa-svenska/en-doft-av-babylon/

 

Sista matchen?

IFK Måla har haft problem länge, med för få spelare och för lite pengar. Egon Ek har tagit hand om klubben ett tag, men nu orkar han inte längre. Så plötsligt får han hjälp från två helt oanade håll. Martin Palmqvist är tillbaka med en ny må-bra-bok om den lilla byn Måla.

Köp: http://www.viljaforlag.se/produkt/lattlast-pa-svenska/sista-matchen/

 

 

Prästen med blått hår

Bert, präst i den lilla byn Måla, ska snart gå i pension och stiftet har anställt en ny, ung präst som hans ersättare. Vad den konservativa Bert inte vet är att prästen är en kvinna som har blått hår som fladdrar i vinden. Detta oväntade möte blir början på en generationskrock utöver det vanliga. Och det ska snart visa sig att de har mer gemensamt än de trodde.

 

Köp: http://www.nyponforlag.se/produkt/lattlast-pa-svenska/prasten-med-blatt-har/

 

Prästen med grönt hår

Nu kommer äntligen den fristående fortsättningen på Prästen med blått hår. Vi möter på nytt prästen Bert Ceder, nu nybliven pensionär, i det lilla samhället Måla. Berts dotter Erika har övertagit hans gamla tjänst, och själv känner han sig både gammal och ensam. Men så blir Bert förtjust i Mona, lärare i byn, och vill vinna hennes intresse.

 

Köp: https://www.nyponforlag.se/produkt/lattlast-pa-svenska/prasten-med-gront-har/